4.4.2014

Pisnesrehvit: Miten €urot saadaan pysymään Pohjois-Savossa?

Savon Yrittäjät ja Pohjois-Savon hankinta-asiamies -hanke järjestävät Pisnesrehvit maanantaina 28.4.2014 klo 12-16 Peräniemen Kasinolla Kuopiossa. Tapahtuman teemana on rohkaista yrityksiä, kuntia, kaupunkeja ja oppilaitoksia käyttämään entistä enemmän Pohjois-Savon alueen yrityksiä omissa ostoissaan kuten pienhankinnoissaan.

Vuosittain valtio ja kunnat tekevät hankintoja 35 miljardin euron edestä. Näistä pienhankintojen
osuus on noin 11 %. Pienhankintojen tekemistä ei säätele hankintalaki, mikä antaa ostajalle hyvät
mahdollisuudet halutessaan valita lähialueen yritysten palveluita ja tuotteita.

Uusi pienhankintaportaali tulossa
Pisnesrehveillä esitellään uusia pienhankintaportaaleja, joiden tarkoituksena on tukea eri organisaatioita pienhankintojen tekemisessä. Parhaimmillaan kanava avaa markkinat pienhankintojen osalta nykyistä suuremmalle joukolle yrityksiä. Uusi väline helpottaa suuresti myös ostajia.
–Pienhankintajärjestelmää on toivottu, koska se toimii kilpailutustyökaluna ja auttaa markkinoiden kartoittamisessa. Organisaatiot saavat jatkossa myös paremmin tietoa omista ostoistaan, arvioi Pohjois-Savon hankinta-asiamies Minna Heikka, joka itsekin tekee jatkuvasti pienhankintoja ESR-hankkeessaan.
- Uskomme vahvasti, että pienhankinnat ja uuden portaalin esittely kiinnostaa sekä yrityksiä että pienhankintojen tekijöitä ja odotamme paikan päälle noin 150:tä osallistujaa. Aikaisemmin vastaavaa ostajien ja tarjoajien pienhankintoihin keskittyviä Pisnesrehvejä ei ole järjestetty. Maksuttomilla Pisnesrehveillä myös yritykset pääsevät verkostoitumaan, toteaa Savon Yrittäjien koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Mia Hakulinen.

Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumistiedot

Lisätietoja:
Mia Hakulinen, koulutus- ja tapahtumakoordinaattori, 044 368 0508 mia.hakulinen (ät) yrittajat.fi
Minna Heikka, hankinta-asiamies, 044 718 2921 minna.heikka (ät) is-hankinta.fi

Savon Yrittäjät on järjestänyt Pisnesrehvejä jo useana vuonna ja ne koetaan tärkeäksi foorumiksi verkostoitumiseen.

Pohjois-Savon hankinta-asiamiehen palvelut tuottaa julkisomisteinen hankintayhtiö IS-Hankinta Oy.
Hankkeen muita rahoittajia ovat Pohjois-Savon liitto (ESR), alueen kunnat ja kehitysyhtiöt sekä sairaanhoitopiiri. Savon Yrittäjät on tärkeä yhteistyökumppani.